інгредієнти:
1 штука Лимон;
Короп 1 штука;
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для начинки:
Чері Помідори 4 штуки;
Помідор Салатний 1 штука;
Гриби (шампіньйони) 150 грам;
Цибуля ріпчаста 2 штуки;
Сметана 10% 2 столові ложки;
Масло рослинне 2 столові ложки.
Гілочки свіжого базиліка, цибуля-порей, помідори черрі і листя салату для прикраси.
Ріпчасту цибулю очистіть, і наріжте дрібними кубиками, як на зажарку.
Вимиті печериці дрібно наріжте.
Помідори черрі розрізати на половинки.
Салатний помідор очистіть від шкірки, і наріжте дрібними кубиками.
На розігріту сковороду налийте олію, обсмажте на ньому цибулю з печерицями до появи золотистого кольору, потім додайте сметану і нарізаний салатний помідор, добре перемішайте, посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком і тушкуйте, періодично помішуючи, ще 5 хвилин на повільному вогні ,
Поки гаситься начинка, наріжте лимон тонкими кружечками.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
У черевце підготовленого коропа викладіть начинку і скріпіть його зубочистками.
З боків фаршированого коропа зробіть невеликі надрізи, акуратно вставте в них кружечки лимона, зверху полийте його соком лимона з декількох кружечків, посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть фаршированого коропа на фольгу, обкласти його половинками помідорів чері, щільно загорніть і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Промийте і обтрусіть листя салату і свіжий базилік.
Білу частину цибулі-порею наріжте тонкими кільцями.
Помідори черрі для прикраси наріжте половинками.
Запеченого фаршированого коропа подавайте на великому красивому блюді, на листі салату. Прикрасьте блюдо гілочками свіжого базиліка і кільцями цибулі-порею з боків. В якості прикраси можна додати половинки помідорів чері.
Приємного апетиту!