Загальна кількість переглядів сторінки
понеділок, 26 грудня 2016 р.
Запечена скумбрія з сиром
Складові:
-скумбрія свіжозаморожена - 1 шт .;
-сирок плавлений (хорошої якості) - 1 шт .;
-цибуля ріпчаста - 0,5 шт .;
-Часник - 1-2 зубчики;
-Сіль, перець чорний мелений - за смаком;
-сік 1/3 частини лимона;
-картопля - 3-4 шт .;
-сир твердий - 20-30 г;
-сметана - 1-2 ч. л .;
-масло рослинне - 1 ст. л.
приготування:
Скумбрію розморозити, відрізати голову, хвіст, видалити нутрощі. Добре помити.
Відокремити хребет, зрізавши гострим ножем з двох боків уздовж філе. Дрібні кісточки по можливості видалити.
Рибку посолити, поперчити, скропити лимонним соком. Залишити для маринування на 30 хвилин.
Сирок натерти на тертці, додати часник, пропущений через прес, і дрібно нарізану цибулю. Перемішати.
Картоплю порізати дольками, відварити в пароварці протягом 15-20 хвилин.
У форму для запікання влити рослинне масло. Одну половину філе скумбрії викласти на дно форми для запікання. На рибку викласти начинку з сиру.
Накрити другою половиною скумбрії, придавити трохи. Зверху змастити сметаною.
Поруч з фаршированою рибкою розмістити часточки відвареної картоплі (посолити і поперчити).
Запікати в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин. Далі форму дістати, посипати рибу і картоплю трохи тертим сиром і знову відправити в духовку на 10 хвилин.
Готову ароматну і дуже смачну, ніжну запечену скумбрію з сиром викласти акуратно на блюдо, поруч розмістити картоплю, прикрасити гілочкою кропу і можна подавати до столу!
Смачного!