Загальна кількість переглядів сторінки
неділя, 1 січня 2017 р.
ЯЙЦЯ, ФАРШИРОВАНІ ОСЕЛЕДЦЕМ
Б * Ж * У * ККкал на 100гр 10.34 * 7.39 * 2.91 * 121.2
знадобиться:
5 яєць (10 половинок)
1 варений буряк (середній)
1 філе оселедця
сік 1/2 лимона
2 ст. л. маложирної сметани або натурального йогурту
кілька гілочок кропу
1 ст. л. червоної ікри
сіль перець
Відварити яйця, облити холодною водою, очистити, розрізати кожне навпіл. Жовтки вийняти і в окремій мисці добре розім'яти виделкою.
Буряк натерти на крупній тертці або нарізати дрібними кубиками. Викласти в миску і залити 1 л крутого окропу. У миску викласти білки і залишити на 1 годину. Від філе оселедця відрізати 10 тонких смужок, залишок викласти в блендер, подрібнити. Перемішати зі сметаною і жовтками. Додати лимонний сік, рубаний кріп (залишивши трохи на прикрасу), посолити, поперчити і добре перемішати. Фарш має вийти яскраво-жовтий. Прибрати масу в холодильник.
Білки вийняти з бурякової води, обсушити і викласти на блюдо сервіровки. На кожну половинку викласти фарш, прикрасити ікрою, шматочком оселедця і кропом.