Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 15 листопада 2016 р.

КОРИСТЬ тренувань

На замітку!

1. Вправи допомагають вам мислити більш ясно і приймати правильні рішення
Фізична активність задіє вентральную префронтальну кору вашого мозку, тобто ту його частину, яка грає головну роль в процесі прийняття рішень та емоційній обробці того,що відбувається.
2. Вправи покращують настрій
Вентральна префронтальная кора також обробляє наші негативні емоції, такі як страх, і допомагає оцінювати ризикованість ситуації або дій. Висока фізична активність дозволяє їй краще виконувати свої функції, в результаті чого ми залишаємося продуктивними і в хорошому настрої.

3. Вправи допомагають боротися зі стресом
Заняття спортом змінюють частина мозку - дорсальне ядро ​​шва, - яке відповідає за регуляцію настрою, виробляючи серотонін, і повідомляє нам про наявність стресу за допомогою речовини Р.

4. Тренування зменшують напругу і тривогу
Тренування підвищують рівень серотоніну, в результаті чого настрій поліпшується, а негативні емоції загасають. Правда, відбувається це не відразу, а десь через 40 хвилин після початку тренування, так що, якщо перед роботою або важливою зустріччю ви вирішили заглянути в тренажерний зал або пробігтися, позитивний настрій вам забезпечено

5. Тренування покращують пам'ять
Про це було написано величезну кількість статей, але ми все одно нагадаємо: вправи підвищують активність гіпокампу - тієї частини мозку, яка відіграє ключову роль у формуванні нових спогадів і відновленні старих.

6. Тренування покращують когнітивні функції
Дослідження показали, що навіть короткі інтенсивні тренування (так улюблені нами ВІІТ і Табата) підвищують продуктивність і продуктивність протягом робочого дня. Звичайно, необов'язково займатися до сьомого поту, але поприсідати або віджатися кілька разів можна. ;)

7. Тренування допомагають зменшити біль
Ті, хто займається спортом, швидше за все, знають про таке явище, як «ейфорія бігуна». Це стан, коли під час тривалих фізичних навантажень почуття болю зменшується (зазвичай це трапляється на марафонах). Однак для того, щоб відчути цю ейфорію, зовсім необов'язково бігати марафони. Дослідження показують, що навіть тренування з низькою інтенсивністю, наприклад аквааеробіка, зменшують біль.
8. Тренування підвищують задоволеність своїм тілом
Як правило, люди, які постійно тренуються, відчувають задоволення по відношенню до свого тіла відразу ж після виконання вправ. Якщо ж брати середні показники, то люди, які постійно виконують фізичні вправи, набагато частіше задоволені станом власного тіла, ніж ті, хто тренується лише зрідка.

9. Люди, які тренуються регулярно, більш успішні в романтичних стосунках
Цілком можливо, що ті, хто тренується постійно, задоволені своїм зовнішнім виглядом і, як наслідок, більше впевнені в собі (див. Пункт 8). Може бути, заняття спортом підвищують якість сексуального життя. А може бути, у тих, хто регулярно тренується, майже завжди гарний настрій (див. Пункти 2, 3 та 4) та це допомагає не засмучуватися через дрібниці і не затівати дрібні сварки.

10. Тренування роблять вас щасливішими
Дослідження продовжують доводити, що люди, які регулярно займаються спортом, щасливіші за тих, хто нехтує тренуваннями.