🔸на 100грам - 106.86 ккал🔸Б / Ж / У - 15.53 / 2.35 / 6.12🔸
Складові:
Грудка куряча 5 шт
Консервований ананас 10 шт
Картопля 8 шт
Сметана на смак
Сир нежирний 100 г
Часник 1 зубчик
Оливкова олія 2 ст. л
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
приготування:
1. Беремо курячі грудки і для початку промиваємо їх, обсушуємо, нарізаємо на порційні шматочки і викладаємо в каструлю. Туди ж додаємо всі спеції, сіль, перець, все ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо каструлю з м'ясом маринуватися близько 30-40 хвилин в холодильнику.
2. Поки курка маринується, займемося картоплею. Чистимо, промиваємо та нарізаємо на обробній дошці кільцями з товщиною не більше півсантиметра. Викладаємо в глибоку миску, солимо і перчимо.
3. Потім беремо глибоке деко, застилаємо пекарським папером, або змащуємо маслом, і викладаємо нарізану картоплю. Зверху картоплі викладаємо шматочки ананаса, а поверх їх ще викладаємо нарізані шматочки курки.
4. Готуємо соус. У ємності змішуємо сироп від маринованих ананасів зі сметаною, куди додаємо пропущений через часникодавку часник, все перемішуємо і соусом поливаємо м'ясо з картоплею і ананасами на деку.
5. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і запікаємо курку приблизно півтори години. Десь за десять хвилин дістаємо деко, посипаємо все зверху тертим сиром і продовжуємо запікати до повної готовності.
Смачного!
