Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 16 листопада 2016 р.

Перекуси.

Безладні і шкідливі перекуси - це самі найлютіші вороги стрункої фігури. Потрібно забути про постійне розпиванні чаю з тістечками, булочками, цукерками і бутербродами з ковбасою.

Кращі варіанти для перекусу це:

1. Продукти, багаті білками і корисними жирами: горіхи - незважаючи на те, що вони відрізняються значною калорійністю, використовувати їх в якості перекусу можна і потрібно, жменю горіхів (30 г) це не призведе до набору ваги, зате позбавить від голоду і змусить мозок працювати краще; якісні сири - відмінне джерело білка, кальцію і відмінно втамовують голод.

2. Продукти, багаті рослинною клітковиною: фрукти - малокалорійні, смачні, в них багато найрізноманітніших вітамінів, антиоксидантів і клітковини, єдиний, мабуть, мінус - це вміст фруктози, тому їмо їх в помірній кількості. Якщо порівнювати сухофрукти зі свіжими фруктами, то перевагу слід віддавати свіжим. Так, в сухофруктах багато корисних речовин, але вкрай високий вміст цукрів. До того ж, їх набагато легше з'їсти більше, ніж свіжих плодів. Смузі - ще один прекрасний варіант здорового перекусу, але віддавайте перевагу не фруктовим, а овочевим або овочевофруктовим смузі.

3. Продукти, багаті пробіотиками: натуральні НЕ знежирені кисломолочні продукти (йогурт, сир, кефір) без підсолоджувачів, цукру і ароматизаторів - нормалізують травлення, багаті кальцієм, білком і особливо вітамінами А і D.

4. Всілякі бутерброди з цільнозернового хліба з овочами, зеленню, птахом / рибою, сиром та іншими корисними інгредієнтами.

Протягом дня у вас має бути два легких перекусу: найкращий час для першого перекусу - через приблизно 3 години після сніданку, для другого - за 2-3 години до вечері. Саме таке розташування прийомів їжі дозволяє не відчувати голод протягом дня, крім того, ви не допустите зниження глюкози в крові нижче норми і не будете переїдати під час обіду і, головне, вечері.