Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 24 грудня 2016 р.

🔹 Тефтелі в підливі, як в садку 🔹


🔸 На 100 гр - 207 ккал 🔸 білки - 12 🔸 жири - 13 🔸 вуглеводи - 6 🔸

🔹Інгредіенти:

🔹Для тефтелей
Фарш (будь-який) - 0.5 кг.
Рис відварний (краще до напівготовності) круглий непропаренний (0.3-0.5 скл. Сирого рису перед варінням)
Цибулина середня - 1 шт.
1 яйце
Сіль за смаком або 1 неповна ч.л.

🔹Для підливи
Сметана - 1 ст.л
Борошно - 1 ст.л
Том. паста - 1 ч.л., лавровий лист.
1,5 склянки води

🔹Приготування:

1. Краще фарш і цибулю прокрутити через м'ясорубку, а потім додати рис, сіль. Якщо немає бажання, то тоді дуже дрібно порізати цибулю (можна попередньо обсмажити до прозорості), з'єднати з фаршем, рисом. Додати сіль за смаком.
2. Дуже добре все вимісити руками. Сформувати невеликі тефтелі.Обваляти їх в борошні (я обходжуся без обвалки). Але так як у багатьох тюфтельки при смаженні тріскаються або того гірше розвалюються, то краще таки обваляти.
3. Викласти на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку бажано не дуже тісно один до одного, обсмажити з одного боку (хвилин 3-5). Кришкою відразу не накривати, а то тефтелі розваляться.
4. Акуратно перевернути і обсмажити з іншого боку, щоб тефтелі схопилися (хвилин 3-5).
4. Залити окропом (близько 1 склянки) приблизно до половини рівня тефтелей. Додати в воду на кінчику ч. Л солі, ч.л томатної пасти (пасту можна розвести відразу в воді), лавровий лист.
5. Накрити кришкою і тушкувати хвилин 10-15 на середньому вогні. У цей час розвести в 1/2 склянки теплої води столову ложку сметани, перемішати (виделкою), додати повну ст. ложку борошна. Добре вимісити, щоб не було грудочок.
6. Вилити в тефтелі. Закрити кришкою і, притримуючи кришку, все добре струсити, щоб перемішалося.
Гасити ще хвилин 15-20 на слабкому вогні, щоб злегка булькало. Можна в середині гасіння тефтелі перевернути. Якщо підлива вийшла густувата, можна розбавити її окропом до потрібної густоти. Перемішати.

Смачного!