Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 січня 2017 р.

Куряча запіканка


🔸на 100грам - 93.39 ккал🔸Б / Ж / У - 16.2 / 2.41 / 1.75🔸

Складові:
Куряча грудка (філе) - 4 шт.
Помідори - 3-4 шт.
Баклажани - 2-3 шт.
Сир нежирний - 150 г
Часник - 1 зубчик
зелень кропу
Оливкова олія
Сіль, червоний і чорний перець за смаком

приготування:
1. Баклажани вимити, зрізати хвостики і обсушити. Нарізати їх уздовж, тонкими смужками, покласти в миску, посолити і залишити на 20-30 хвилин. З баклажанів злити сок.Курячу грудку вимити, добре обсушити і розрізати кожну на 4 частини. Шматочки курки покласти в пакет (або між двома шарами харчової плівки) і відбити.Вітбивні трохи посолити і поперчити.
2. Помідори вимити, обсушити, вирізати плодоніжки і нарізати кільцями. Часник очистити і дрібно порубати. Зелень вимити, обсушити і порубати. Сир натерти на терці.В сковороді розігріти трохи оливкового масла, викласти смужки баклажанів і обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Баклажани перекласти на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
3. Форму для запікання змастити маслом і викласти шар баклажанів трохи один на одного. Зверху укласти відбите куряче філе. Потім знову баклажани і знову курку. Потім укласти куски помідор. Помідори трохи посолити, поперчити і посипати рубаним часником і зеленню. Зверху присипати сиром.
4. Поставити форму в нагріту до 180 ° C духовку і запікати 20-25 хвилин.Витягнути форму з запіканкою з духовки, дати постояти 10 хвилин і подавати на стіл.

Смачного!